Warmtepompen en biomassaketels

2

Een biomassaketel: CO2 neutraal verwarmen

Een biomassaketel of pelletketel is populair door z’n verbranding van onuitputtelijke energiebronnen. Door de korte koolstofcyclus is verwarming op basis van biomassa CO2 neutraal. Voorwaarde daarbij is wel dat de biomassa ook duurzaam geproduceerd is. Denk aan organische stoffen en reststromen uit de land- en bosbouw. Deze stoffen vervangen fossiele energie zoals aardolie, aardgas en kolen.

Bekende brandstoffen voor biomassaketels zijn:
• Pellets
• Houtsnippers
• Energiekorrels
• Miscanthus (olifantengras)

Besparing met een biomassaketel of pelletketel
Een biomassaketel of pelletketel is zeer geschikt voor het verwarmen van woningen, kantoren en bedrijfspanden. Houtpellets bestaat uit samengeperst houtafval. De aanvoer van pellets naar de verbrandingsketel, kan met behulp van vacuüm-, of vijzeltechniek..
De aanschafprijs van een pelletketel is vanaf circa € 5.000. Daarnaast moeten er kosten worden gemaakt in verband met de aanvoer van pellets, de as-afvoer een buffervat, rookgaskanaal en de inbinding in het bestaande warmtenet.
De prijs van houtpellets ligt rond de € 0,10 per kilo. Ter vergelijking: 1,8 kg pellets levert dezelfde energie als 1 m3 aardgas. 1 m3 gas koste circa €0,50, 1,8kg hout ongeveer €0,18, een directe besparing van €0,32!

Waarop letten bij aanschaf van een biomassaketel / pelletketel
• Voor optimaal rendement adviseert Sepa Green Solutions u graag over de aanschaf van het meest geschikte type biomassa- of pelletketel. Is het afvoerkanaal voor rookgas in uw woning of bedrijfspand geschikt? Past het gekozen biomassa verbrandingssysteem bij uw cv-installatie? Hoe groot moet het buffervat zijn?

• Het maximale en minimale rendement van de biomassaketel is belangrijk bij het bepalen van het type kachel dat past bij uw situatie. Zo kan het zijn dat een ketel een stuk minder zuinig brandt bij een laag vermogen. De adviseur van Sepa Green Solutions begeleidt u graag bij de juiste afstelling van de biomassaketel.

Meer weten over het inzetten van een warmtepomp of biomassaketel?
Denk aan Sepa Green Solutions voor het besparen, opwekken en hergebruik van energie.
Mail of bel +31 (0) 88 01 24 821 voor meer informatie en direct antwoord op uw vragen.

 • Wat zeggen onze klanten?

  In mei zijn de eerste panelen gelegd op het dak van Twepa in Enschede. De panelen zijn in oost-west-richting geplaatst om een zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de zon. Daarnaast zorgt de licht grijze dakbedekking, waardoor het zonlicht weerkaatst, ongeveer zeven procent meer stroom. Twepa wil bijdragen aan een betere en duurzame wereld. Ik kijk tevreden terug op het eindresultaat. Ook het monitoren van Sepa Green Solutions wordt zeer gewaardeerd. Zonopbrengst, subsidie verwerking, saldering en onderhoud, zaken die Sepa voor ons ontzorgen.

  Een duurzamere manier van werken moet gewoon de norm worden.

  Coen Brinkman, Commercieel directeur Snuverink Twepa
 • Wat zeggen onze klanten?

  “We zijn erg tevreden met onze zonnecellen van Sepa Green Solutions. De opgewekte energie wordt mooi weergegeven in de grafieken, bovendien is het design van de panelen erg mooi ,niet geheel onbelangrijk vonden wij. Sepa biedt hierin de laatste trends op gebied van zonne-energie. Wij zijn vooraf goed geadviseerd vooraf mbt de ideale plaatsing van de cellen op het dak maar omtrent de belastingvoordelen. De monteurs die de panelen hebben geïnstalleerd waren vakbekwaam en hebben de panelen keurig gemonteerd. Sindsdien wij gebruik maken van zonnecellen veel meer inzichten gegeven in het verbruik van onze energie.

  Kortom;
  Onze zonnepanelen van Sepa liggen nu een paar maanden op ons dak en was een perfecte investering die zich in de toekomst zelf terugbetaald”

  Michel Schasfoort, Tevreden klant Sepa Green Solutions BV
 • Wat zeggen onze klanten?

  Sepa heeft een tweetal jaren geleden bij ons op  twee fabriekshallen zonnepanelen gelegd. Het was destijds het grootste zonnepanalen dak van Hengelo. Het gehele traject van advisering tot bedrijfsklare oplevering werd begeleid door Nick Slaghuis die ons zeer ter zake kundig heeft voorgelicht.

  Wij zijn uitermate tevreden over de opbrengst en besparing die wij daardoor gerealiseerd hebben.

  Henk J. Pol, Directeur Heerbaart Jongman Metaal BV
 • Wat zeggen onze klanten?

  “Goed en vooral persoonlijk advies. Met al mijn vragen kon en kan ik terecht. De naservice is ook heel goed. Heel prettig.”

  Mevrouw D. Jacobson,

 • Wat zeggen onze klanten?

  “Wij van Mencke Landbouw BV vinden dat duurzaam werken de norm moet worden.
  Onze samenwerking met Sepa Green past in deze gedachte, waarbij Sepa Green Solutions ons heeft voorzien van duurzame energieoplossingen in de vorm van zonnepanelen.
  Sepa Green Energy verzorgt voor ons de verdere zaken zoals de (terug)levering van stroom en de levering van gas, waardoor alles binnen één bedrijf met één aanspreekpunt is geregeld.
  De langdurige samenwerking met Sepa Green voldoet voor ons dan ook zowel letterlijk, als figuurlijk aan onze duurzame uitgangspunten.”

  Berend & Elice Mencke, Mencke Landbouw BV