LED verlichting

3

Met LED verlichting flink op energie besparen

Met het gebruik van LED-lampen en spaarlampen bespaart u al gauw 60% energie in vergelijking met de ‘ouderwetse’ gloeilamp of TL-buis. De aanschaf van LED-verlichting is iets duurder, maar gelet op de grote energiebesparing, is dit snel terugverdiend en dan begint het besparen echt. Zeker als u bedenkt dat LED-verlichting ook nog eens veel langer mee gaat (veel meer branduren per lamp).

 

Overheid gaat flink besparen op openbare verlichting (OLV)
Het totale energieverbruik van alle openbare verlichting in Nederland is berekend op ongeveer 700.000 MWh/jaar (cijfers Energie overheid, voorjaar 2014). Dit is ongeveer 1,5 % van de geproduceerde elektrische energie. Hier valt dus nog veel te winnen. Iets dat prachtig past bij het  10-jarenplan Europa waarin energiebesparende doelen zijn afgesproken om te realiseren voor 2020.

 

Bedrijven ontvangen subsidie voor investering in LED—verlichting
De overstap naar LED-verlichting is de investering waard! Gemiddeld verdient een bedrijf de investering binnen 1 tot 2 jaar terug. Komt u ook nog in aanmerking voor subsidie, dan is er op financieel gebied helemaal geen belemmering meer om over te stappen.

Als ondernemer komt u in aanmerking voor subsidie bij de overstap van TL naar LED-verlichting. U voldoet aan de voorwaarden als:  

 • de investering in totaal meer is dan € 2.300
 • de verlichting is aangeschaft ten behoeve van binnen en/of buitenverlichting rond het bedrijfsgebouw

Vraag de Sepa Green Solutions naar overige voorwaarden rond soorten verlichting en armaturen.

Enkele voorbeelden van LED-verlichting die in aanmerking komen voor subsidie:

 • binnen- en buitenverlichting
 • gevelreclame en zuilen voor bewegwijzering
 • koel- en vriescellen
 • noodverlichting
 • verlichting in en rond vluchtwegen

 

Meer weten over energiebesparing en verduurzamen?

Sepa Green Solutions voor besparen, opwekken en hergebruik van energie.

Mail of bel +31 (0) 88 01 24 821 voor meer informatie en direct antwoord op uw vragen.

Project Heerbaart Jongman Metaal BV
 • Wat zeggen onze klanten?

  In mei zijn de eerste panelen gelegd op het dak van Twepa in Enschede. De panelen zijn in oost-west-richting geplaatst om een zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de zon. Daarnaast zorgt de licht grijze dakbedekking, waardoor het zonlicht weerkaatst, ongeveer zeven procent meer stroom. Twepa wil bijdragen aan een betere en duurzame wereld. Ik kijk tevreden terug op het eindresultaat. Ook het monitoren van Sepa Green Solutions wordt zeer gewaardeerd. Zonopbrengst, subsidie verwerking, saldering en onderhoud, zaken die Sepa voor ons ontzorgen.

  Een duurzamere manier van werken moet gewoon de norm worden.

  Coen Brinkman, Commercieel directeur Snuverink Twepa
 • Wat zeggen onze klanten?

  “We zijn erg tevreden met onze zonnecellen van Sepa Green Solutions. De opgewekte energie wordt mooi weergegeven in de grafieken, bovendien is het design van de panelen erg mooi ,niet geheel onbelangrijk vonden wij. Sepa biedt hierin de laatste trends op gebied van zonne-energie. Wij zijn vooraf goed geadviseerd vooraf mbt de ideale plaatsing van de cellen op het dak maar omtrent de belastingvoordelen. De monteurs die de panelen hebben geïnstalleerd waren vakbekwaam en hebben de panelen keurig gemonteerd. Sindsdien wij gebruik maken van zonnecellen veel meer inzichten gegeven in het verbruik van onze energie.

  Kortom;
  Onze zonnepanelen van Sepa liggen nu een paar maanden op ons dak en was een perfecte investering die zich in de toekomst zelf terugbetaald”

  Michel Schasfoort, Tevreden klant Sepa Green Solutions BV
 • Wat zeggen onze klanten?

  Sepa heeft een tweetal jaren geleden bij ons op  twee fabriekshallen zonnepanelen gelegd. Het was destijds het grootste zonnepanalen dak van Hengelo. Het gehele traject van advisering tot bedrijfsklare oplevering werd begeleid door Nick Slaghuis die ons zeer ter zake kundig heeft voorgelicht.

  Wij zijn uitermate tevreden over de opbrengst en besparing die wij daardoor gerealiseerd hebben.

  Henk J. Pol, Directeur Heerbaart Jongman Metaal BV
 • Wat zeggen onze klanten?

  “Goed en vooral persoonlijk advies. Met al mijn vragen kon en kan ik terecht. De naservice is ook heel goed. Heel prettig.”

  Mevrouw D. Jacobson,

 • Wat zeggen onze klanten?

  “Wij van Mencke Landbouw BV vinden dat duurzaam werken de norm moet worden.
  Onze samenwerking met Sepa Green past in deze gedachte, waarbij Sepa Green Solutions ons heeft voorzien van duurzame energieoplossingen in de vorm van zonnepanelen.
  Sepa Green Energy verzorgt voor ons de verdere zaken zoals de (terug)levering van stroom en de levering van gas, waardoor alles binnen één bedrijf met één aanspreekpunt is geregeld.
  De langdurige samenwerking met Sepa Green voldoet voor ons dan ook zowel letterlijk, als figuurlijk aan onze duurzame uitgangspunten.”

  Berend & Elice Mencke, Mencke Landbouw BV