WKK Warmte – kracht – koppeling

5

WKK – Warmtekracht-koppeling installatie
Met een warmtekrachtkoppeling installatie (WKK) haalt u een eigen energiecentrale in ‘huis’. Dit systeem wekt zowel elektriciteit als warmte op. Een WKK-installatie is vooral interessant voor bedrijfspanden en verblijfsgebouwen waar een constante vraag naar warmte en elektriciteit is. De investering in WKK is fiscaal aftrekbaar. Mede daardoor en de mogelijke vrijstelling van de energiebelasting op de input (aardgas) is een terugverdientijd van 5 jaar zeker mogelijk.

Wel of geen installatie voor warmtekrachtkoppeling (WKK)
De prijs van zelf opgewekte stroom en warmte door een WKK-installatie blijft interessant. Zeker zolang de prijs van ‘eigen stroom’ lager is dan van stroom inkopen. Dit wordt soms in twijfel getrokken als er een overschot is aan stroom bij elektriciteitcentrales. Daardoor wisselen de stroomprijzen. De verwachting is dat na 2018 de prijzen van elektriciteit verder stijgen. Dat maakt de aanschaf en installatie van een eigen WKK-installatie alleen maar aantrekkelijker.

Uw WKK-installatie op maat gebouwd
Sepa Green Solutions geeft u graag eerlijk en concreet advies over WKK-installaties op maat. Daarbij houden we rekening met uw specifieke bedrijfssituatie. Dit geeft u de zekerheid van een vaste, lage prijs voor elektriciteit en warmte, wat er ook gebeurt in de energiemarkt.

Hoe werkt een WKK-installatie
Een WKK-installatie beschikt over een generator die meestal aangedreven wordt door een gasgestookte motor. Afhankelijk van uw doelstelling kan de motor ook geschikt gemaakt worden voor biogas of stortgas. Bij het koelen van de motor en via de rookgassen onttrekken we de warmte welke we kunnen gebruiken voor het verwarmen van uw gebouw en voor het verwarmen van water.

Meer weten over WKK’s?
Sepa Green Solutions voor besparen, opwekken en hergebruik van energie.
Mail of bel +31 (0) 88 01 24 821 voor meer informatie en direct antwoord op uw vragen.

Projecten Warmtepompen en Biomassaketels
 • Wat zeggen onze klanten?

  In mei zijn de eerste panelen gelegd op het dak van Twepa in Enschede. De panelen zijn in oost-west-richting geplaatst om een zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de zon. Daarnaast zorgt de licht grijze dakbedekking, waardoor het zonlicht weerkaatst, ongeveer zeven procent meer stroom. Twepa wil bijdragen aan een betere en duurzame wereld. Ik kijk tevreden terug op het eindresultaat. Ook het monitoren van Sepa Green Solutions wordt zeer gewaardeerd. Zonopbrengst, subsidie verwerking, saldering en onderhoud, zaken die Sepa voor ons ontzorgen.

  Een duurzamere manier van werken moet gewoon de norm worden.

  Coen Brinkman, Commercieel directeur Snuverink Twepa
 • Wat zeggen onze klanten?

  “We zijn erg tevreden met onze zonnecellen van Sepa Green Solutions. De opgewekte energie wordt mooi weergegeven in de grafieken, bovendien is het design van de panelen erg mooi ,niet geheel onbelangrijk vonden wij. Sepa biedt hierin de laatste trends op gebied van zonne-energie. Wij zijn vooraf goed geadviseerd vooraf mbt de ideale plaatsing van de cellen op het dak maar omtrent de belastingvoordelen. De monteurs die de panelen hebben geïnstalleerd waren vakbekwaam en hebben de panelen keurig gemonteerd. Sindsdien wij gebruik maken van zonnecellen veel meer inzichten gegeven in het verbruik van onze energie.

  Kortom;
  Onze zonnepanelen van Sepa liggen nu een paar maanden op ons dak en was een perfecte investering die zich in de toekomst zelf terugbetaald”

  Michel Schasfoort, Tevreden klant Sepa Green Solutions BV
 • Wat zeggen onze klanten?

  Sepa heeft een tweetal jaren geleden bij ons op  twee fabriekshallen zonnepanelen gelegd. Het was destijds het grootste zonnepanalen dak van Hengelo. Het gehele traject van advisering tot bedrijfsklare oplevering werd begeleid door Nick Slaghuis die ons zeer ter zake kundig heeft voorgelicht.

  Wij zijn uitermate tevreden over de opbrengst en besparing die wij daardoor gerealiseerd hebben.

  Henk J. Pol, Directeur Heerbaart Jongman Metaal BV
 • Wat zeggen onze klanten?

  “Goed en vooral persoonlijk advies. Met al mijn vragen kon en kan ik terecht. De naservice is ook heel goed. Heel prettig.”

  Mevrouw D. Jacobson,

 • Wat zeggen onze klanten?

  “Wij van Mencke Landbouw BV vinden dat duurzaam werken de norm moet worden.
  Onze samenwerking met Sepa Green past in deze gedachte, waarbij Sepa Green Solutions ons heeft voorzien van duurzame energieoplossingen in de vorm van zonnepanelen.
  Sepa Green Energy verzorgt voor ons de verdere zaken zoals de (terug)levering van stroom en de levering van gas, waardoor alles binnen één bedrijf met één aanspreekpunt is geregeld.
  De langdurige samenwerking met Sepa Green voldoet voor ons dan ook zowel letterlijk, als figuurlijk aan onze duurzame uitgangspunten.”

  Berend & Elice Mencke, Mencke Landbouw BV